Infinite Lagrange - Official Worldwide Website
Build an Army: Discover endless possibilities of fleet makeup■ Fleet battles:On an unprecedented scale.■ Forge Alliance: Together We Conquer the Galaxy ■Players Combat: The best stage for the ambitious.■ Customize Ships: Access full modification capacity.■ Intersteller Travel: The Secrets Hunt to the Ruins■ Interact with factions:Fleets Trading,Combat or Collabration■ Unveil Lore: Reveal histories between factions.■ Mining Resources: To the very edges of the universe■ Develop the science power from numerous routes.■ Upgrade the base: construct your own airspace
back

Yama Notları - 24/1/2024

2024-01-23

[Galaksi Reformu Genişlemesi Resmî Başlangıcı]
I. Yeni Düzen: Yeni "Yıldız Sistemi Kurtarma" Sözleşmesi Artık Kullanılabilir
Issız yıldız sistemlerinde galaktik fraksiyonlardan geriye kalanlar, bu karmaşık ve düzensiz bölgede hayatta kalabilmek adına yıldız sisteminde kalan kaynakları kullanarak Zapt Ediciler adında büyük bir grup kurdu. Güçlü silahlı kuvvetlerine sahip olan Zapt Ediciler, bu "harabelerde" hüküm süren baskın güç hâline geldi. Zapt Edicilerin tehdidi altında güçlerini birleştiren diğer fraksiyonlar da bu harabelerden daha fazla fraksiyonu kurtarabilmek adına Lagrange Ağı'na yardım çağrısı sinyali gönderiyor ve Şafak Anlaşması Oluşumunun bölgeye kurtarıcı yollamasını umuyorlar.
"Yıldız Sistemi Kurtarma" sözleşmesi, bakım sona erdikten sonra Merkez Yıldız Sistemi'nde imzalanabilir.

II. Yeni Kurallar: Yepyeni Sosyal Özellikler, Ekip Modu ve Özgür Kâşif Birliği
Oluşumla İlgili Modifikasyonlar:
1. Oluşumların sıradan yıldız sistemlerindeki stratejik rolleri veya Topluluk oluşturma sorumlulukları kaldırıldı. Oluşumlar Kâşifler Sistemine taşındı.
2. Oluşumların maksimum boyutu ile ilgili kurallar ayarlandı. Birliklerin 100, Loncaların 50, Klanların ise 30 üye sınırı olacak. Bunlar artık Oluşum Hünerleriyle bağlantılı olmayacaklar.
3. Maksimum Oluşum Seviyesi 50. Seviyeye yükseltildi. Oluşumun Seviyesi yükseltildiğinde yeni özelliklerin kilidi açılacak. Mevcut Oluşumların seviyeleri korunacak.

4. Orijinal Oluşum Hüneri ve Üs tesisi "Oluşum Hüneri Konuşlandırma Merkezi" kaldırıldı. Kâşifler hâlihazırda inşa etmiş oldukları tesislere ait inşaat malzemelerinin tamamını geri alacak.
5. Kâşiflerin Oluşum Hünerlerini kuşanabilmesini sağlayan yeni Oluşum Ekipmanı eklendi. Klanların, Loncaların ve Birliklerin Oluşum Ekipmanları varsayılan olarak 1 özel hüner ve 5 adet standart hünerle donatılabilecek. Özgür Kâşif Birliğinin Oluşum Ekipmanı ise yalnızca 5 adet standart hünerle donatılabilecek.

6. Oluşum Prestij Puanı kazanma kuralları ayarlandı. Oluşum üyeleri, elde ettikleri Şafak Puanı kadar Oluşum Katkı Puanı kazanacaklar. Oluşumlar, Katkı Puanlarını biriktirerek Oluşum Prestij Puanı kazanabilecek.
7. Şafak Keşif Sözleşmesi'nde ilk keşfi tamamlayan Kâşifler artık Oluşum kurmayacak. Bununla birlikte bu yeni Kâşifler, içinde bulundukları yıldız sistemleri bir yerleşim bildirimi yayınladığında Antontas Şehri tarafından ekip olarak Oluşum oluşturmalarına veya Oluşuma katılmalarına olanak sağlayan bir "Oluşum Daveti" alacak.

Yeni Ekip Modu:
1. En fazla 25 üyesi bulunan takımlar artık yıldız sistemi keşfine kaydolabilir. Farklı Oluşumlardan oyuncular aynı ekibe katılarak yıldız sistemini birlikte keşfedebilir.
2. Bir ekipte aynı Oluşumdan en az 15 üye varsa ve ekibin kaptanı da aynı Oluşumun bir üyesiyse ekip, söz konusu Oluşumun özel ekibi hâline gelir. Bu ekip, Oluşum Ekipmanındaki özel hünerleri etkinleştirebilir. Birliklerin, Loncaların ve Klanların özel Ekipleri sırasıyla Komuta Merkezi, Tersane ve Depo inşa edebilir.
3. Yıldız sistemi keşif kaydına yeni eklenen "Yoldaş Ekibi" ile en fazla 4 ekip aynı sözleşmeyi imzalayıp aynı yıldız sistemine giderek aynı bölgeyi keşfe çıkabilir.

4. Ekip üyeleri birbiriyle saygılı ilişkiler içinde olacak, görüşlerini birbiriyle paylaşacak, birbirlerinin binalarını büküm etaplama noktası olarak kullanabilecek ve birbirlerinin filosuna destek gönderebilecektir. Her ekip kendi sohbet kanalına sahiptir. Ekipler; uzay istasyonlarını kontrol edebilir, Topluluk kurabilir ve nihai Yıldız Sistemi Gelişim Puanlamasına katılabilir. Ekip, puanlamanın sona ermesinin ardından Kâşifler Sistemine döndüğünde otomatik olarak dağıtılır.

5. Kâşifler artık herhangi bir Yönetim Alanına katılabilir. Öte yandan ekibe yeni katılan üyelerin büküm bilgilerini ekiple eşitleyebilmesi için 8 saat geçmesi gerekir. Bu süre zarfında yeni ve mevcut ekip üyeleri birbirlerinin binalarını büküm etaplama noktası olarak kullanamaz. Yeni üyeler, topluluğun kontrolündeki bir bölgedeyse büküm eşitlemesi anında tamamlanır.
6. Mevcut Oluşumlar aşağıdaki kurallara göre otomatik olarak ekiplere dönüştürülecektir:
Mevcut Oluşumda 25'ten az üye varsa Oluşumdaki tüm üyeler aynı ekibe yerleştirilir. Mevcut Oluşumda 25'ten fazla üye varsa ama en fazla 25 kişiden oluşan belirli bir grup da mevcutsa o gruptaki tüm üyeler aynı ekibe yerleştirilir. Oluşum liderlerinin veya grup yöneticilerinin ekip kaptanı olmasına öncelik verilir. Yukarıdaki koşullar karşılanmazsa geriye kalan üyeler rastgele bir şekilde farklı ekiplere yerleştirilir.
Orijinal Oluşum tarafından kontrol edilen uzay istasyonları, o Oluşumdaki ekipler arasında eşit olarak dağıtılır. Zaten belirli bir Toplulukta bulunan Oluşumlardan dönüştürülen ekipler ilgili Toplulukta kalacaktır.
Dönüştürmeyle oluşturulan ekipler, orijinal Oluşumun adını alır. Eğer aynı ada sahip bir ekip zaten varsa ekibe rastgele bir ad verilir. Tüm ekipler ve Oluşumlar ücretsiz olarak bir kez ad değiştirme hakkına sahiptir.

Topluluk Modu Genişletmesi:

1. Yeni Ziyaret modu. Kâşifler, aynı topluluktaki diğer oyuncular üzerinde "Ziyaret" emrini kullanabilir. Ziyaret sonrasında ziyaret edilen oyuncu; ziyaretçiyle görüş, büküm etaplama noktaları ve kaynak dağılımı istihbaratı da dâhil stratejik bilgileri paylaşır. Farklı iki ekibin üyeleri birbirini ziyaret ettiğinde aralarındaki Bilgi Senkronizasyonu seviyesi artar. Bilgi Senkronizasyonu seviyesi 100 olduğunda bu ekiplerin tüm üyeleri stratejik bilgi paylaşımı yaparlar.
2. Topluluk Stratejisi Özelliği Ayarlamaları: Tüm topluluk üyeleri saygılı bir ilişki içerisinde kalır ve birbiriyle savaşamaz.
3. Topluluğa yeni Bilgi Senkronizasyonu Seviyesi özelliği eklendi. Ekipler arasındaki Bilgi Senkronizasyonu seviyesi arttıkça şu stratejik özelliklerin kilidi kademe kademe açılır: Topluluk Operasyonu, Topluluk İçi Destek, Topluluk Seferberlik Saldırısı ve Topluluk Üyesi Stratejik Bilgi Paylaşımı. İlk güncelleme sonrasında keşif sürecindeki tüm Toplulukların Bilgi Senkronizasyonu en üst seviyede olur ve tüm stratejik özelliklerin kilidi açılır.
4. Bir Topluluğa katıldıktan sonra ekip işareti tüm Topluluk Üyeleri tarafından görünür olur.
5. Topluluk Operasyonuna yeni "İnfaz Ekibi" özelliği eklendi. Topluluk Operasyonlarını oluşturanlar İnfaz Ekipleri de ayarlayabilir. Topluluk tarafından kontrol edilen bir uzay istasyonu Topluluk Operasyonuna dâhilse söz konusu uzay istasyonu, operasyonu gerçekleştiren İnfaz Ekibine ait olur.
6. Puanlama Kuralları Ayarlamaları:
Yıldız Sistemi Gelişim Puanlaması; İşgal Oranı, Derecelendirme Puanı ve diğer verilere göre Toplulukları puanlayacak. Topluluk içindeki ekipler, İşgal Oranı veya Derecelendirme Puanına göre sıralandıktan sonra nihai puanlama ödülleri belirlenecek. Puanlamada 1. veya 2. Seviyeye ulaşan Toplulukların subayları fazladan Şafak Puanı kazanacak. Bu özellik güncelleştirilirken keşfedilen yıldız sistemlerinin puanlama kuralları değişmeyecek.

Yeni "Özgür Kâşif Birliği" Modu:
1. Bir Birlik, Lonca veya Klan üyesi olmayan herkes Biyosfer Araştırma Laboratuvarı, özel Oluşum Ekipmanları ve özel bir sohbet kanalı bulunan Özgür Kâşif Birliğine katılır.
2. Bir kâşif, bir yıldız sisteminin keşfini Özgür Kâşif olarak tamamladığında farklı eylemlere bağlı olarak Özgürlük Puanı ve özel koleksiyon parçaları kazanır.

Oluşum Kurallarıyla İlgili Diğer Ayarlamalar:
1. "Birlikten Kuvvet Doğar" etkinliğine yoldaşlarını ziyaret etme görevi eklendi.
2. "Birlikten Kuvvet Doğar" etkinliğindeki Uzay İstasyonu İşgali görevinin zorluğu azaltıldı. Artık en fazla 3. Seviye uzay istasyonlarının işgal edilmesi gerekecek.
3. Yeni Topluluk Postası ve Ekip Postası eklendi.
4. Topluluk ve Ekip için yeni Bildiriler eklendi. Bildiriler, posta ekranının üst kısmına yapıştırılacak ve düzenlenip ayarlanabilecek.


Tüm yıldız sistemleri için yeni özellikler ve ayarlamalar:
1. Sınırlı Süreli Araştırma Sözleşmesi Ayarlamaları
"Stratejik İkmal" adlı Sınırlı Süreli Araştırma Sözleşmesine "Carilion - Fırkateyn - Gözlem Tipi" eklendi.
"Çok Boyutlu Saldırı" adlı Sınırlı Süreli Araştırma Sözleşmesine "Mare Serenitatis - Ağır Fırkateyn - Gemisavar Tipi" eklendi.
"Şirket Sergisi" adlı Sınırlı Süreli Araştırma Sözleşmesi başka hiçbir değişiklik yapılmadan "Teknoloji Sergisi" olarak yeniden adlandırıldı.
Bakım sonrasında her Yıldız Sistemi, Galaktik Etkinliklerde ilerledikçe sınırlı bir süre için Araştırma Sözleşmesine erişebilecek.
2. Ana Görev yapısı optimize edildi. Kâşifler artık Üs inşaatı, kaynak madenciliği, gemi inşası ve diğer görevleri istedikleri sırayla gerçekleştirebilecek.
3. Savaş raporlarının metin görüntü efektleri optimize edildi.
4. Yeni kâşiflerin kayıt işlemlerini gerçekleştirdiği ekranın görünümü optimize edildi.
5. Enginlikteki Galaktik fraksiyonların gösterimi, güncellenmiş galaktik fraksiyon simgeleri kullanılarak optimize edildi.
6. Kâşiflerin yıldız sistemine girdikten sonraki doğum yerini ve zamanını gösteren metin ekranının görüntüsü optimize edildi. Tüm bölge adları aynı yönde düzenli bir şekilde görüntülenecek ve ekranın kenarına hizalanacak.


Bazı yıldız sistemleri için yeni özellikler ve ayarlamalar:
1. Bir Kâşif 30 gün veya daha uzun bir süre giriş yapmadıktan sonra Kâşifler Sistemine geri döndüğünde 14 günlük Stratejik Nesne Tanımlama süresini etkinleştirebilecek.