Infinite Lagrange - Official Worldwide Website
Build an Army: Discover endless possibilities of fleet makeup■ Fleet battles:On an unprecedented scale.■ Forge Alliance: Together We Conquer the Galaxy ■Players Combat: The best stage for the ambitious.■ Customize Ships: Access full modification capacity.■ Intersteller Travel: The Secrets Hunt to the Ruins■ Interact with factions:Fleets Trading,Combat or Collabration■ Unveil Lore: Reveal histories between factions.■ Mining Resources: To the very edges of the universe■ Develop the science power from numerous routes.■ Upgrade the base: construct your own airspace
back

Yeni Sosyal ve Takım Oynanışı Ön İzlemesi II Ekip — Daha Esnek Bir Takım Kurma Yöntemi

2024-01-03

Önceki oynanış ön izlemesinde Oluşumlarla ilgili yaptığımız bazı değişikliklerden bahsetmiştik. Artık Oluşumların sıradan yıldız sistemlerinde stratejik roller veya Topluluk oluşturma konusunda bir sorumluluğu olmayacak. Kâşifler, farklı yıldız sistemlerine doğru ekipler hâlinde yolculuğa çıkacak. Yıldız Sistemi Sözleşmelerinin imzalanmasını, sosyal etkileşimleri, strateji planlamalarını ve yıldız sistemindeki topluluk üretimlerini kolaylaştıracak olan Ekipler, kâşifleri daha önce hiç olmadığı kadar bir araya getirecek.

 

Kâşifler Sistemine Ekip olarak kaydol

Herkese daha özgür ve esnek bir takım kurma yöntemi sunmak adına, yıldız sistemi kaydı artık tüm Oluşumun tek bir bütün olarak hareket etmesini gerektirmeyecek. Artık ekipler temel alınacak.

Bir ekip en fazla 25 kişiden oluşacak. Farklı Klanlara, Loncalara, Birliklere ait veya herhangi bir Oluşuma bağlı olmayan Kâşifler birlikte ekip kurabilir. Aynı Oluşumdaki Kâşifler de farklı ekiplere katılabilir ve keşif için farklı yıldız sistemlerine gidebilir.

Bir ekipte aynı Oluşumdan 15 veya daha fazla üye varsa ve ekibin kaptanı da aynı Oluşumun bir üyesiyse ekip, söz konusu Oluşumun özel ekibi hâline gelir. Özel ekip, bu Oluşum üyeleri için Oluşum Ekipmanındaki "Özel Hünerleri" etkinleştirir. Birliklerin, Loncaların ve Klanların özel Ekipleri sırasıyla Komuta Merkezi, Tersane ve Depo inşa edebilir.

 

Yoldaş Ekibi

Alışılageldik kayıt deneyimi aynı tutulmak istendiği takdirde, birden fazla ekip hep birlikte keşif yapabilmek için Kâşifler Sistemine Yoldaş Ekibi olarak kayıt yaptırabilir.

 

Yoldaş Ekibi (Resimler yalnızca gösterim amaçlıdır, nihai kaliteyi temsil etmemektedir.)

Yoldaş Ekibi en fazla 4 ekipten oluşabilir. Yoldaş Ekibinin yöneticisi, birden fazla ortak ekibi tek bir bütün olarak kaydettirebilir. Yıldız sistemi keşfi sırasında Yoldaş Ekibindeki tüm ekipler, keşif için aynı yıldız sistemine gider. Yeni bir yıldız sistemini keşfederken Yoldaş Ekibindeki tüm üyeler aynı bölgeye iniş yapar.

 

Yıldız Sisteminde Ekip İş Birliği

Yıldız sistemi keşfi için yola çıktıktan sonra Kâşifler; ekiplerde sosyal, stratejik ve topluluk oluşturmaya yönelik özellikleri tecrübe eder.

 

Ekip Arayüzü (Resimler yalnızca gösterim amaçlıdır, nihai kaliteyi temsil etmemektedir.)

 

Ekip olarak kayıt yaptıran Kâşifler, yeni yıldız sistemine gittikten sonra da aynı ekipte kalır. Yeni yıldız sisteminde Kâşifler, başka bir ekibe katılmak veya başka bir ekip kurmak için ekipten ayrılabilir. Bir ekibe katılmanın bölge sınırlandırması yoktur.

Ekip üyeleri birbiriyle samimi ilişkiler kurmalı ve birbirlerinin fikirlerini anlayışla karşılamalıdır. Ekip üyeleri birbirlerinin tesislerini büküm etaplama puanı olarak kullanabilir. Ekip üyeleri birbirlerine filo desteği gönderebilir. Ekip üyeleri özel ekip kanalında sohbet edebilir.

Ekip, 1 kaptan ve 2 yardımcı kaptan ile yönetilir. Ekip yöneticileri ekip postası gönderebilir, ekip duyurularını düzenleyebilir ve ekip ayarlarını değiştirebilir.

Ekipler; Uzay İstasyonlarını işgal edebilir, Topluluk kurabilir ve nihai Yıldız Sistemi Gelişim Puanlamasına katılabilir.

Sezon sona erdiğinde ve Kâşifler Sistemine geri dönüldüğünde ekip otomatik olarak dağıtılır.

 

Mevcut Oluşumlarda Ekip Kurmayla İlgili Planlar

Yenilenmiş Oluşum ve Ekip özelliklerinin çıkışının ardından, orijinal Oluşum yapısı şu planlar kullanılarak yeni versiyona dönüştürülebilecek:

Şu anda keşif yapan Kâşiflerin bulundukları asıl Oluşum, bir veya birden fazla ekibe dönüştürülecek. Merkez Yıldız Sistemindeki Kâşifler, bir sonraki keşiflerinde ekipler hâlinde kaydedilecek.

Geçerli kurallar aşağıdaki gibidir:

 

1.Mevcut Oluşumda 25'ten az üye varsa Oluşumdaki tüm üyeler aynı ekibe yerleştirilir. Oluşumun lideri, ekibin kaptanı olur.

 

2.Mevcut Oluşumda 25'ten fazla üye varsa ama en fazla 25 kişiden oluşan belirli bir grup da mevcutsa o gruptaki tüm üyeler aynı ekibe yerleştirilir. Oluşum liderlerinin veya grup yöneticilerinin, ekip kaptanı olmasına öncelik verilir.

 

3.Yukarıdaki koşullar karşılanmazsa geriye kalan üyeler eşit olarak dağıtılır ve rastgele bir şekilde farklı ekiplere yerleştirilir.

 

Orijinal Oluşum tarafından işgal edilen uzay istasyonları, o Oluşumdaki ekiplere eşit olarak dağıtılır. Zaten bir Topluluğa katılmış Oluşumların ekipleri, asıl Topluluklarında kalmaya devam eder. Yıldız Sistemi Gelişim Puanlamasının kuralları ise değişmeyecek ve değerlendirme için Topluluk temel alınmaya devam edecektir.

 

Ekip Oynanışına dair ayrıntılar bu kadardı. Bu değişikliğin Kâşifler arasındaki takım oluşturma ve sosyalleşme imkânlarını, daha esnek ve kişiselleştirilmiş bir hâle getireceğine inanıyoruz. Ekip Oynanışı sayesinde Topluluklar arasında iş birliği yapmak çok daha kolay olacak. Ekipler birbirlerini ziyaret edebilecek; bu da tüm topluluğun yıldız sisteminde büküm özelliğini kullanmasını, oyuncuların da daha büyük çaptaki Oluşum operasyonlarına katılmasını kolaylaştıracak. Topluluk değişikliklerine bir sonraki ön izlemede değineceğiz. Takipte kal.